Tikslai ir uždaviniai

EHEDG suteikia įvairialypį forumą, kuriame maisto perdirbimo įrangos gamintojai, naudotojai ir kontrolieriai gali aptarti higieniško projektavimo klausimus ir prisidėti prie maisto saugos ir kokybės, šiais būdais:

  • identifikuoti sritis, kuriose higieniško projektavimo žinios yra nepakankamos.
  • užpildyti esamas praktinių įgūdžių spragas ir nebuvimą teikiant praktines rekomendacijas ir mokymus.
  • teikti ekspertines žinias, ekspertų tinklą ir vykdyti plėtrą higienos inžinerijos ir projektavimo bei saugios maisto gamybos srityse.
  • rengti gairių dokumentus dėl visų pagrindinių mokslo ir technologijos žiniomis pagrįstų higieniško projektavimo normų vadovaujantis ES teisės aktais.
  • parengti testavimo metodus, skirtus maisto gamybai naudojamos įrangos rizikos veiksniams nustatyti ir sumažinti.
  • rengti mokymų kursus, seminarus ir mokomąsias dirbtuves.
  • stiprinti dalyvavimą standartizacijos organizacijose, tokiose kaip CEN, ISO, DIN, JIS, 3-A, NSF ir kt.
  • stiprinti bendradarbiavimą su ES (pvz., dėl su maistu besiliečiančių medžiagų direktyvos, GPGB, atsekamumo ir kitų ES projektų), taip pat ir su kitomis organizacijomis.
  • skatinti tyrimus ir plėtrą higieniško projektavimo srityje.
  • skleisti ir viešinti praktines žinias apie higienišką projektavimą visomis skaitmeninėmis ir spausdintomis informacinėmis priemonėmis, kongresuose, seminaruose ir kituose tarptautiniuose ir nacionaliniuose renginiuose.
  • užtikrinti tinkamą EHEDG vardo ir logotipo naudojimo kontrolę.