Free Documents
EHEDG ir 3-A

 

EHEDG gairių ir 3-A standartų harmonizavimas

Siekdama pagerinti maisto saugą įtvirtinant maisto gamybos ir apdirbimo higieną, EHEDG turi daug bendrų tikslų bei vykdo panašią misiją kaip ir JAV veikianti Higienos normų organizacija 3-A. Abi organizacijos keičiasi informacija pateikdamos savo rengiamus gairių ir normų projektus ekspertų vertinimui ir pastaboms prieš juos publikuodamos. Paskutinis EHEDG Specialiųjų terminų žodyno leidimas buvo parengtas bendradarbiaujant su 3-A ir jį galite atsisiųsti laisvai prieinamų dokumentų skiltyje.

Matrica

Visų EHEDG gairių turinys turi dalines nuorodas į 3-A normas ir yra apibendrintas matricoje, kurią galite atsisiųsti (XLS).

Laisvai prieinami dokumentai

EHEDG darbo grupės yra paskelbę įvairius dokumentus, kuriuos galima atsisiųsti nemokamai, tokius kaip pozicinius dokumentus, taip pat gairių dokumentą Nr. 8. skirtą pagrindiniams higieniško projektavimo kriterijams.

Išsamiau

Laisvai prieinami dokumentai

EHEDG darbo grupės yra paskelbę įvairius dokumentus, kuriuos galima atsisiųsti nemokamai, tokius kaip pozicinius dokumentus, taip pat gairių dokumentą Nr. 8. skirtą pagrindiniams higieniško projektavimo kriterijams bei gairių dokumentą Nr. 45, skirtą valymo patvirtinimui maisto gamybos pramonėje.

Language:
Search:
Doc. Title
G
EHEDG specialiųjų terminų žodynas
Download
P
EHEDG pozicinis dokumentas

"Easy cleanable Pipe couplings and Process connections" Version 4, July 2017

Download
8
Higieniško įrangos projektavimo kriterijai

Third Edition, March 2018

This document describes the principles for hygienic design of equipment and factories intended for food manufacturing. The fundamental reason for applying hygienic design principles is to prevent contamination of food products. Equipment and factories of poor hygienic design are difficult to clean.

The document details the hygienic design principles that shall be followed when designing and constructing equipment and factories for manufacturing of foods. It gives guidance on design, construction and installation so that it does not adversely affect food safety and quality. These principles apply to open and closed manufacturing operations, surrounding facilities, all being cleaned either wet or dry.

Doc. 8 is used as a basis for hygienic design evaluation within the EHEDG equipment certification program.

The content of this document covers functional requirements, intended use, materials of construction, hygienic design and construction and assessment methods.

Download
45
Valymo patvirtinimas maisto gamybos pramonėje – bendrieji principai. I dalis

First Edition, April 2016 - The objective of cleaning validation is to prove that the equipment is consistently cleaned of product, microbial residues, chemicals and soiling, including allergens to an acceptable level, to prevent possible cross-contamination of hazards between products. This document focuses on the overall concept of cleaning validation and is intended as a general guideline for use by food manufacturers and inspectors. It is not the intention to be prescriptive in specific validation requirements. This document serves as general guidance only, and the principles may be considered useful in their application in the production of safe food, and in the development of guidelines for the validation of specialized cleaning or inactivation processes.

Download